LBC Borås välkomnar affärsutvecklare Robert Danklint

2021-10-10

LBC Borås AB har under hösten rekryterat en affärsutvecklare till vår avdelning Miljö & Återvinning. Läs intervjun med Robert Danklint nedan.

 

Ingen alternativ text angiven för den här bilden

Berätta kort om dig själv?

Jag heter Robert Danklint och är 45 år, bor i Dalsjöfors tillsammans med min fru (Kristina) och två söner (Astor och Birk) 6 och 9 år gamla. Vi bor i villa så det finns alltid någon renovering eller underhåll man håller på med.

Ett ganska nyfunnet intresse är att cykla mountainbike i skogen, det är ett perfekt sätt att ta sig ut och upptäcka nya stigar och platser. Jag gillar att aktivera mig tillsammans med familjen, det kan vara allt från att spela Padel till att fiska.

Varför sökte du dig till LBC Borås?

Jag har alltid haft ett miljöintresse. Att arbeta inom ett område som bidrar till hållbar utveckling av samhället är viktigt för mig.

 Jag har alltid sett LBC som ett företag som har framåtanda och är innovativa. Stort engagemang i kunderna med fokus på affären. Att arbeta med utveckling nära kunderna som LBC gör är otroligt roligt. Sen är ju återvinning ett otroligt intressant område, det sker förändringar hela tiden och det kommer ske i allt snabbare takt framöver.

Med fokus på hållbarhet. Vilka utmaningar ser du för LBC Borås framöver?

Det är en stor fråga med många olika aspekter. En hållbar utveckling berör alla aktörer i vårt samhälle och alla kommer att behöver bidra för att nå miljömålen. På sikt kommer den cirkulära ekonomin bli allt viktigare. I det kortare perspektivet kommer samarbeten med kunderna öka ännu mer. Ett exempel på det kan vara att vi på LBC involverar oss i ett tidigare skede i kundens produktionslinje för att hitta möjligheter till återanvändning eller återvinning.

Hur har första tiden varit?

Intensiv, lärorik och väldigt rolig. Alla har är otroligt välkomnande och inkluderande. Det har varit full fart sedan dag ett, vilket jag uppskattar! LBC har en väl genomtänkt introduktionsplan där man bl. a. får möjligheten att besöka olika delar av företaget, detta göra att man får djupare inblick i olika flöden och processer.